DEVENTER – Museum De Waag ontving afgelopen zaterdag 26 mei de 10.000ste bezoeker voor de tentoonstelling Deventer Koek. Al zes eeuwen houdbaar. Meneer van der Velde uit Peize werd zaterdag verrast met een bos bloemen en een Deventer jubileumkoek van de firma Bussink. ‘Wat een geweldige verrassing en ontzettend leuk!’, aldus meneer van der Velde. Petra van Boheemen, conservator én samensteller van de tentoonstelling over Deventer Koek: ‘We krijgen zoveel enthousiaste reacties op de tentoonstelling en ik ben dan ook erg blij dat we zaterdag de 10.000ste bezoeker mochten ontvangen’. De tentoonstelling Deventer Koek. Al zes eeuwen houdbaar is alleen nog deze week te zien (tot en met zondag 3 juni). Vanaf 17 juni toont het museum de hoogtepunten uit de stadsgeschiedenis in de tentoonstelling Deventer 1250 jaar.

De tentoonstelling Deventer Koek. Al zes eeuwen houdbaar
Het is het best bewaarde geheim van Deventer: het recept van Deventer Koek. In de stad wordt al 600 jaar koek gebakken. En al smaakt deze al honderden jaren hetzelfde, de ontwikkeling van de koek heeft niet stilgestaan. In de loop van de eeuwen werd het niet alleen een belangrijk handelsproduct maar ook een internationaal geliefd lekkernij, een koninklijke traktatie en een smaakvol culinair ingrediënt voor koks. Maar bovenal werd Deventer Koek hét handelsmerk van de stad. In het jaar dat het 1250–jarig bestaan van Deventer gevierd wordt, eert Museum De Waag de eeuwenoude kruidkoek met de tentoonstelling Deventer Koek. Al zes eeuwen houdbaar die nog tot en met 3 juni 2018 te zien is.

Museum De Waag
Museum De Waag is gevestigd in één van de oudste waaggebouwen van Nederland. Het gebouw was in het verleden belangrijk voor het handelsleven in de stad, de kooplieden moesten hier hun goederen laten wegen. Tegenwoordig huisvest de Waag het museum waar de oude schatten van de stad zijn te bewonderen. Museum De Waag beheert en presenteert de Deventer collectie en toont met wisselende exposities belangwekkende verhalen uit de geschiedenis van Deventer. Museum De Waag is samen met het Speelgoedmuseum onderdeel van de erfgoed- en museumorganisatie Deventer Verhaal.

Vorig artikelWeek van alle Cultuurmakers (WAC)
Volgend artikelWeerbericht dinsdag