DEVENTER – De Week van Alle Cultuurmakers (WAC) is de nieuwe naam in Deventer voor de Week van de Amateurkunst en is er voor iedereen (amateur en professional) die actief met kunst bezig is. Voor iedereen  voor en achter de schermen! Kunstcircuit Deventer is coördinator van de WAC, die plaatsvindt van 9 t/m 17 juni op diverse plekken in Deventer.

Het Grootste Cultuurontbijt
We starten de WAC met het Grootste Cultuurontbijt van Deventer op zaterdag 9 juni van 10.00 tot 11.30 uur in het Havenkwartier. Het Cultuurontbijt is de plek, waar iedereen die de cultuur in Deventer een warm hart toedraagt kan genieten van een lekker ontbijt, kan netwerken, plannen smeden of gewoon kan bijpraten over waar je mee bezig bent.

Kunstbaken festival (8 t/m 10 juni)
In het openingsweekend van de WAC vindt ook het Kunstbaken festival plaats in het Havenkwartier, georganiseerd door het Theaterschip. Kunstbaken is een intiem jongerenfestival met theater- en dansvoorstellingen aangevuld met presentaties en workshops.  Voor meer info: www.kunstbakenfestival.nl

Foto-expositie Portretten
Locatie: Keizerstraat 70
Fotograaf Pieter Leeflang en Guler Pehlivan hebben op verzoek van Kunstcircuit Deventer 20 Deventenaren geportretteerd die in hun vrije tijd bezig zijn met het beoefenen van  muziek, dans, theater, zang, fotografie, poëzie. Pieter tekende voor de fotografie en Guler heeft de verhalen opgetekend. Portretten en persoonlijke verhalen over wat kunst voor deze Deventenaren betekent, hoe het hen motiveert en inspireert. Ineke van Balen, Beleidsadviseur Cultuur van de Provincie Overijssel, zal op 8 juni om 17.00 uur de opening verrichten. Entree opening is gratis, wel graag aanmelden.

Expositie Papua in Beeld, Kunst en Cultuur
Op 9 juni wordt in de Lebuinuskerk de tentoonstelling Papua in Beeld, Kunst en Cultuur geopend om 13.00 uur. Een tentoonstelling rondom het leven en werk van Papua kunstenaar Demmy Wariap Koerni. Demmy woont in Deventer en de tentoonstelling is de gehele week te zien.

Open huizen
Op zoek naar een leuke cursus muziek, zang, dans, theater? Op zaterdag 16  juni openen het Muziekhuis Deventer en Kunstcircuit Deventer hun deuren.

En verder
Naast centraal georganiseerde activiteiten zijn er ook optredens, concerten en activiteiten die door verenigingen, groepen en artiesten zelf worden georganiseerd. Zo zijn er voorstellingen te zien van o.a. Toneelgroep PlusLeo, Zang-en Danstheater Apropos, de Deventer Jeugdmusical, Theater Niet Alles op een Rijtje, Studio DanZo, de 3 G-kerken, Deventer Swing Orkest.

Zie voor programma en actuele informatie: www.wacdeventer.nl

Vorig artikelFamiliegevoel overheerst bij voetballers
Volgend artikel10.000ste bezoeker voor tentoonstelling Deventer Koek