Het Go Ahead Eagles seizoen is ten einde, tijd voor een eindrapport. De gehele selectie gaat onder de loep, vorige week besprak ik de verdediging, nu is het middenveld aan de beurt. Brem Soumaoro was vorige seizoen de allereerste nieuwe speler, nog niet gehaald door de toenmalige trainer Vlemmings. Brem is in de eerste seizoenshelft veelvuldig ‘misbruikt’ in de defensie waar hij zich duidelijk niet op zijn gemak voelde. Als verdedigende middenvelder kwam Brem meer uit de verf, maar kon nimmer echt overtuigen. Logisch dat de jongeling mag vertrekken. Deventernaar Thijs Dekker mocht in de 2e seizoenshelft debuteren en deed dat buitengewoon goed. Gretig en dynamisch toonde hij zijn talent, het leverde hem veel positieve kritiek op in een moeizame seizoenshelft. Helaas viel ook Thijs weer terug, mede door een blessure, echter blijft de oud Schalkhaar speler een goede optie voor het komende seizoen. Joey Suk moest eerst als rechtsback spelen onder Vlemmings en ‘verraste’ toen hij noodgedwongen een plek op het middenveld moest invullen. Daar kon de Deventenaar tonen wat hij in zijn mars heeft. Veel loopvermogen, een echte box-to-box speler. Tegen het einde van het seizoen, dankzij de vele blessures, speelde Joey zelfs als diepste middenvelder, iets wat juist niet binnen zijn kwaliteiten ligt. Veel lopen tot aan 20 meter van de goal en het dan simpelweg niet meer weten. Joey verlaat Deventer, als stofzuiger had ik hem nog wel graag een jaar gezien. Sjoerd Overgoor werd met veel bombarie binnengehaald, maar toonde al snel veel glans te zijn verloren in Hongarije waar de Achterhoeker niet aan spelen toekwam. Als grootverdiener en belangrijke as-speler voegde Sjoerd te weinig toe, moest eigenlijk een wekelijkse uitblinker zijn, maar kon het team niet op sleeptouw nemen. De uitermate sympathieke Overgoor mag Deventer verlaten, maar blijft liever tot aan zijn voetbalpensioen om als jeugdtrainer door te gaan. Orhan Džepar is de allereerste contractspeler uit eigen opleiding en toonde frivoliteit toen hij mocht starten onder Van Staa. Gedreven en technisch goed onderbouwd, echter defensief zwak. Wel een speler waar toekomst in zit, mogelijkheden tot ontwikkeling onder een goede coach. Stefano Beltrame was een genot om te zien, maar vreselijk misbruikt op velerlei posities. Een frêle jongen die briljant zou kunnen spelen, mits het team draait. Echter was dat nimmer het geval waardoor we slechts een schimp hebben gezien van het talent van Beltrame. Jeff Stans is een absolute aanwinst, bracht direct al vuur op het middenveld. De brutale vlerk pakte veel initiatief op, misschien wel iets te veel. Sneeuwde aan het einde weer onder door een vervelende blessure, maar gaat belangrijk worden komend seizoen. Shadrach Eghan, Dylan Nieuwenhuis, Tim Hölscher en Sander Thomas zijn de veelbesproken miskleunen van het afgelopen seizoen. Hölscher kende veel persoonlijke problemen en heeft enorm veel geld gekost, zeker dankzij de afkoopsom die hij ontving. Thomas en Nieuwenhuis hebben nauwelijks tot niet gespeeld en Eghan zou maar zo eens kunnen opbloeien in het nieuwe seizoen, mits hij fit kan worden. Dan kan hij van enorme waarde zijn, echter blijft dat een enorme gok. Benieuwd of Stegeman die gok wil nemen…