DEVENTER – Andries Heidema is vanaf 11 juli de nieuwe Commissaris van de Koning (CvdK) in de provincie Overijssel. Daarmee is Heidema de eerste CvdK namens de ChristenUnie.

De ministerraad stemde vandaag in met de voordracht van de Deventer burgemeester. De voordracht van Heidema was op voorstel van minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Burgemeester van Deventer

De 56-jarige Heidema is sinds 2007 burgemeester van Deventer. Daarvoor was hij onder meer burgemeester van Neder-Betuwe en wethouder van Zoetermeer.

Heidema studeerde Cultuurtechniek aan de Landbouw Universiteit Wageningen. Hij beschikt over een landelijk bestuurlijk netwerk, is onder meer bestuurslid van het Nederlands Genootschap van Burgemeesters en het G40 netwerk van Nederlandse gemeenten.

Verbindend leider

De Provinciale Staten zien Heidema als een verbindend leider, energiek en charismatisch. “Onze inwoners zullen in hem iemand zien zoals zij zich die wensen: aanwezig, betrokken en benaderbaar. Heidema zal voluit voor Overijssel gaan”, vertelde Martin Reesink, voorzitter van de vertrouwenscommissie bij de voordracht van de nieuwe CvdK.

(Bron: RTV Oost)