DEVENTER – Op 11 juni aanstaande stoppen Ritse Reitsma (President), Dolf van Soest (Penningmeester) en Janine van Harsselaar-Timmer (Secretaris) als bestuurders van de Sociëteit der Bergenvaarders. Het stokje zal per die datum overgenomen worden door respectievelijk Gerard Harmelink, Astrid Groustra-Eckermann en Rob Korten. Zij kunnen voortbouwen op het stevige fundament dat het scheidend bestuur in ruim 32 jaar voor hen gelegd heeft.

Na zo’n 32 jaar aan de organisatie verbonden te zijn geweest, ooit voorgegaan door Emile Maas als eerste President van de Sociëteit, legt Ritse Reitsma op 86-jarige leeftijd zijn taken neer. Hij is samen met oud-politiecommissaris Dolf van Soest en oud-politica Janine van Harsselaar-Timmer de gedreven en stuwende kracht geweest die Sociëteit der Bergenvaarders succesvol op de kaart heeft gezet als een toegankelijke en volwaardige denktank voor de stad Deventer. De oud-ondernemer en architect was jarenlang woonachtig in Twello, maar is wat heet ‘een bekende Deventenaar’. Hij zal, zolang zijn gezondheid dit toelaat, als Ere-President een openingswoord blijven richten tot de aanwezigen op de maandelijkse Bergenvaardersbijeenkomsten.

Dolf van Soest nam in 1999 het penningmeesterschap over van Ben Voorhuis. Dolf is een bekend gezicht in de binnenstad, zeer betrokken bij het wel en wee in de stad en woont al jaren op een steenworp afstand van restaurant De Keizerskroon, waar iedere 2e maandag van de maand een Bergenvaarders-bijeenkomst plaatsvindt.

Secretaris Janine van Harsselaar-Timmer heeft al enige tijd geleden werkzaamheden overgedragen aan Astrid Groustra-Eckermann, maar bleef nog altijd ondersteunende werkzaamheden verrichten. Haar werkzaamheden voor o.a. voetbalvereniging FC RDC hebben haar echter gedwongen zich steeds verder terug te trekken als actief bestuurslid.

Sinds januari 2018 ondersteunde het nieuwe bestuur al inhoudelijk bij het uitvoeren van de bestuurstaken. Daarmee is ook al enkele maanden geleden de nieuwe lijn neergezet voor de toekomst van de Sociëteit. De leden danken en waarderen het scheidend bestuur zeer voor de vele jaren tomeloze inzet voor de Sociëteit.