DEVENTER – Kung Fu Deventer heeft zondag 27 mei met succes deelgenomen aan het toonaangevende Guo Shu Cup kung fu kampioenschap te Amsterdam. Dit traditionele Chinese vechtkunst toernooi wordt om de twee jaar gegeven. Deelnemers uit geheel Europa komen hier hun vaardigheden testen. Dit jaar deed Kung Fu Deventer mee met vier personen. Deelnemers voerden een vooraf vastgestelde gevechtsloop uit waarbij ze door een vakjury werden beoordeeld op onderdelen als inleving, techniek en kracht. Juryleden die speciaal hiervoor uit China waren overgekomen beoordeelden de deelnemers. Uit Maleisië is een leeuwendans team overgekomen die de dag afsloot met hun spectaculaire acrobatische toeren.

In de categorie ongewapend behaalde Ezra Gradussen de derde en gewapend (stok) de tweede plaats. Mischa van Reenen behaalde ongewapend de tweede en met staf bij de lange wapens een derde plaats. Berdien Brinkman behaalde ongewapend een derde plaats. Het team bestond verder uit Mick Botterweg die ondanks dat hij nèt buiten de prijzen viel goed presteerde.

Kung Fu Deventer geeft sinds 2009 les in het traditionele Hung Kuen, een kung fu stijl uit het Zuiden van China. Het is een stijl die de conditie traint, de gezondheid bevorderd en praktische zelfverdediging biedt. Meer informatie is te vinden op www.kungfu-deventer.nl