DEVENTER – De Deventer website www.betermetjeburen.nl brengt vraag en aanbod in de Deventer wijken samen. Speciaal voor mensen die wel een vraag of aanbod hebben, maar digitaal niet zo handig zijn, start het spreekuur ‘Beter met je buren’. Elke vrijdagmiddag kunnen Deventenaren van 14.30 tot 15.30 uur in de centrale ruimte van Ludgerus (Karel de Grotelaan 1 in Deventer) met hun vraag of aanbod terecht bij Donna, een van de medewerkers van Beter met je buren.

Via betermetjeburen.nl kunnen buren een wandelmaatje vinden, samen een buurtbarbecue organiseren of elkaar helpen met eenvoudige klusjes. ‘Mensen die het lastig vinden om een vraag of aanbod digitaal te plaatsen helpen we graag’, geeft projectleider en een van de drie medewerkers  Edith Starrevelt aan. ‘We starten met dit spreekuur en kijken ook of we spreekuren op andere plekken in de stad kunnen regelen. Zodat mensen zowel digitaal als fysiek bij ons terecht kunnen met hun vraag en aanbod.’

Betermetjeburen.nl is er voor iedereen die Deventer een beetje leuker wil maken door samen mooie dingen te doen. Daarnaast is het mogelijk om via dit platform een buurtcommunity op straat- of buurtniveau op te zetten en om hulp rond een persoon te organiseren. Donna, Edith en Kariene zijn altijd bereid om te helpen en zorgen ervoor dat vraag en aanbod aan elkaar gekoppeld worden.
Betermetjeburen.nl wordt mede mogelijk gemaakt door: Vrijwilligers Centrale Deventer, Salland Verzekeringen en gemeente Deventer

Vorig artikelOpening Veteranencafé Deventer
Volgend artikelTurkse Kracht houdt het spannend