DEVENTER – ‘Bij de Halte’ opent op 25 mei officieel haar deuren op de Zwolseweg 190a in voormalig huize Corel. De vlag wordt gehesen en daarmee wordt de officiële opening een feit. De mensen van ‘Bij de Halte’ zijn er helemaal klaar voor, de uitnodigingen vliegen de deur uit.

De deuren van ‘Bij de Halte’ op de Zwolseweg zijn vrijdag 25 mei vanaf 15:00 uur open. Er zal een hapje en een drankje zijn. Belangstellenden kunnen tijdens  de opening een goed beeld krijgen van de vele gezichten die ‘Bij de Halte’ kent. Ze kunnen proeven en zien wat het is en kunnen hun vragen kwijt. De gezichten van ‘Bij de Halte’ bestaan uit: de buurthuiskamer, werk, huisvesting, zorg, huur en verkoop. Buren kunnen zelf met ideeën komen en deze vervolgens zelf organiseren. Voor de buurt zijn activiteiten zoals: knutselworkshops, spelletjes doen, een voorleesochtend, samen eten, een buurtlunch en nog veel meer.

Volgens kersverse huismoeder Sabine moeten mensen niet schromen om langs te komen. ‘Het is gewoon leuk, we denken niet in beperkingen maar in mogelijkheden. We staan open voor iedereen.’ Alle buren, jongeren, ouders, ouderen en netwerkpartners vanuit het sociale domein- en MKB-netwerk  zijn van harte welkom. Volgens initiatiefnemer Ilona maakt het daarbij niet uit wat je doet: ‘Of je nou binnen komt lopen om een bakje koffie te drinken, vaste kracht bent, vrijwilliger of als je komt voor de dagbesteding. Over de drempel zijn we allemaal gelijk.’

De betrokkenen zijn erg trots op wat er in korte tijd bereikt is. Er is veel werk verzet: de huiskamer is geschilderd en aangekleed en de eerste initiatieven lopen. ‘Want de Bij de Halte is al volop in bedrijf en is binnen enkele weken een begrip geworden in Deventer,’ aldus Ilona. ‘We hebben het allemaal samen gedaan we zijn in no time een team geworden en wij hopen zo te bouwen aan een grote maatschappelijke beweging. We zijn echt een grote familie aan het worden.’ ‘Bij de Halte’ is elke werkdag open voor publiek van 9:00 uur tot 16:00 uur.

Vorig artikelSpecial Olympics een feestje voor tafeltennissers
Volgend artikelViering 50-jarig jubileum wijkvereniging Borgele/Platvoet