DEVENTER – Wijkvereniging Borgele/Platvoet bestaat 50 jaar en dat wordt gevierd op zaterdag 26 en zondag 27 mei met verschillende activiteiten in en rondom het activiteitencentrum de Schalm. Ten eerste opent op zaterdag 26 mei het buurtmuseum, opening door wethouder J.J. Kolkman, dat een opvallende plek krijgt in het wijkcentrum. Per jaar is er plaats voor acht exposanten. “Even tot leven” is het thema van de eerste expositie. Omdat het vijftigjarig bestaan van de wijkvereniging gevierd wordt, zijn er in deze expositie verrassende foto’s en bijzondere voorwerpen die het ontstaan van de wijk illustreren.

Ten tweede zijn er tal van festiviteiten. Een greep uit het aanbod: handboogschieten, een speurtocht door de wijk met een prijsvraag, de Deventer Fotokring, hondenfrisbee, een verloting en het zogenaamde badkamerkoor. Kinderen kunnen genieten van een springkussen, een poppenkast en schminken.

Vorig artikel‘Bij de Halte’ opent officieel op 25 mei
Volgend artikelColumn Erik van Luttikhuizen: Aanval