DEVENTER – Cambio Keuken, Cambio Wasserette, Cambio Schoonmaak, de Fietsenwerkplaats, de Recyclebike, de TechniekFabriek: allemaal ‘merken’ en activiteiten waarmee Cambio in de wijk actief is. Bovendien huisvesten de locaties aan de Karel de Grotelaan en de Dorrestraat diverse organisaties die ook actief (willen) zijn in en voor de buurt. Op donderdagmiddag 31 mei houdt Cambio Open Huis aan de Karel de Grotelaan 2 en de Dorrestraat 1. De naaste buren, maar ook de partners van Cambio zijn van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. Vanzelfsprekend zijn ook andere Deventenaren deze middag van harte welkom. Om 14.00 uur wordt de middag feestelijk geopend met het in gebruik nemen van de compleet vernieuwde wasserette.

Zien en ervaren

Vervolgens kan iedereen met eigen ogen zien en ervaren welke diensten Cambio aanbiedt aan bewoners in de wijk, zien hoe de wasserette werkt, ervaren hoe in de TechniekFabriek afval wordt omgetoverd tot prachtige producten, kijken wat de mogelijkheden zijn van de fietsherstelplaats en proeven hoe lekker er bij Cambio Keuken wordt gekookt.

Arbeidsactivering en dagbesteding

Met haar activiteiten helpt Cambio mensen op weg naar de arbeidsmarkt en leren ze vakinhoudelijke vaardigheden. Werken en leren vormen zo een prima combinatie. Voor anderen kan het een fijne en zinvolle dagbesteding zijn. Bovendien kunnen de diensten (zoals wasserette, fietsherstelplaats en keuken/catering) worden afgenomen door bewoners en organisaties.

Nieuwsgierig geworden?

Op donderdagmiddag 31 mei is iedereen van 13.30 uur tot 17.30 uur van harte welkom. Natuurlijk zorgen de medewerkers van Cambio voor een (huisgemaakt) hapje en een drankje.

Vorig artikel5e Bathmen on the Beach
Volgend artikelLokaal nieuws op Deventer radio