DEVENTER – Het is u vast niet ontgaan dat D.V.V. Go-Ahead de afgelopen jaren weer stevig aan de weg timmert met haar jeugdafdeling. De opbouw is enkele jaren geleden al ingezet door Willem Ellenbroek met de gratis mini training op de zaterdagochtend onder begeleiding van meerdere, deels gediplomeerde, trainers. Ook volgend seizoen is uw zoon/dochter weer van harte welkom, opgeven kan vanaf 4 jaar via jeugd@go-ahead.nl .

Het geheim van de sterke jeugdafdeling van Go-Ahead is dat zij sinds enkele jaren conform het “Technisch Opleidingsplan (TOP) D.V.V. Go-ahead jeugd” werken, dat opgezet is door de Technische Jeugd coördinatoren de gebroeders Raymond en Remco Veldman. In het TOP opteert D.V.V. Go-Ahead ervoor om minimaal 2 trainers voor een groep te hebben staan waarvan ten minste 1, maar het liefst beide gediplomeerd zijn. Op deze manier zorgt Go-Ahead ervoor dat trainingen altijd doorgaan, maar ook dat er individueel aandacht besteedt kan worden aan het verder ontwikkelen van spelers.

De opzet en doelstelling is te komen tot (door) groei van de individuele speler en selectieteams op een zo hoog mogelijk niveau te laten spelen. Het één hoeft het ander niet te bijten, maar de ontwikkeling van het individu vindt Go-Ahead belangrijker dan het winnen van wedstrijden.

Dat is ook de reden waarom Go-Ahead ervoor gekozen heeft om vanaf aankomend seizoen weer een zeer ervaren en gedreven techniektrainer aan te trekken die ondersteund om zowel spelers als trainers op een nog hoger niveau te krijgen.

De trainers worden tevens ondersteund door leeftijd coördinatoren die alle niet-technische zaken regelen. Elke leeftijdsgroep heeft haar eigen leeftijd coördinator.

Vanaf afgelopen seizoen had Go-Ahead dan eindelijk ook weer een JO17-1 elftal dat op een respectabel niveau in de 1ste klasse speelt en daar op een respectabele 7de plaats te vinden is. Volgend seizoen zal er voor het eerst ook weer een JO17-2 elftal binnen D.V.V. Go-Ahead aanwezig zijn om van daaraf over 2 jaar weer alle teams bezet te hebben. Voor zowel de JO17-1 als de JO17-2 teams kunnen spelers zich aanmelden. De JO17-1 is een selectieteam, dat aankomend seizoen wederom streeft om minimaal 1e klasse KNVB te spelen. Spelers dienen wel eerst het selectieproces door te komen. Wil je hiervoor in aanmerking komen, neem dan z.s.m. contact op met Go-Ahead via jeugd@go-ahead.nl zodat zij je uit kunnen nodigen voor de selectietrainingen/wedstrijden, geef dit s.v.p. ook duidelijk aan bij de aanmelding.

Het verschil tussen D.V.V. Go-Ahead en andere verenigingen is dat bij Go-Ahead het jeugdplan ook daadwerkelijk nageleefd wordt. In het jeugdplan is vastgelegd welk doel behaald moet worden en de manier waarop dit te bewerkstelligen is. Precies dat is wat bij Go-Ahead dagelijks tot uitvoering gebracht wordt. D.V.V. Go-Ahead geeft haar trainers alle ruimte om zich verder te ontwikkelen, sterker nog dat wordt gestimuleerd! Voor Go-Ahead is elk lid belangrijk en door haar relatieve kleine omvang is Go-Ahead in staat om elk jeugdlid de aandacht te geven die hij of zij verdiend en dat is haar grote kracht!

 

Inmiddels hebben we al weer een aantal nieuwe trainers voor het seizoen 2018-2019 mogen aanstellen die de overstap maken vanuit respectabele clubs uit Deventer, omdat ook zij geloven in de visie die D.V.V. Go-Ahead heeft neergelegd met haar jeugdplan. Door de groei is er nog steeds ruimte voor nieuwe trainers (JO9-1, JO8-1 en JO8-2) en leeftijd coördinatoren, wilt u zich hiervoor opgeven neem dan contact op met Go-Ahead via jeugd@go-ahead.nl !

Vorig artikel14e Swift Top 12 toernooi
Volgend artikelDeventer ‘HostCity’ tijdens nationale sportweek