maandag, 20 mei 2024

Dames van Daventria schrijven geschiedenis

DEVENTER – Zaterdag was het zover, de damesploeg van Daventria ging op het hoogste niveau van Nederlandse clubteams acteren. Dit is de 1e keer in de geschiedenis van Daventria dat er een ploeg in de eredivisie stond, op zichzelf al dus een hele knappe prestatie.

Iedereen had er zin in en vol goede moed werd er naar Amsterdam afgereisd met spandoeken, fanclub en al. De zon scheen de hele dag door wat ook zorgde voor het sneuvelen van vele persoonlijke records.

Op de 100, 200 en 100 meter horden haalde razend fenomeen Eefje Boons de nodige punten binnen, vandaag stond er geen maat op haar en niemand kon haar dan ook bijhalen. Alleskunner Marloes Oosterwegel ging van het polsstokspringen waarbij ze een dik pr noteerde, vlug door naar het slingeren om daar met de kogel het luchtruim rond Schiphol onveilig te maken. Jorieke Korenromp had het zwaarste programma van vandaag met een 400, 4 X 100 en de 4 X 400 meter, hier draait zij haar hand echter niet voor om en wist zeer knap op elke afstand nog vlugge tijden te noteren. Anna Oosterwegel, die eigenlijk zelfs nog B-juniore is , racede op de 400 meter horden naar gigantisch persoonlijk record en kon mooi de helft van het senioren veld opvegen. Later op de dag kwamen oa. de 800m, 1500m, het speerwerpen, discus en hoogspringen nog aan bod. Emma sprong bij hoog de een mooie hoogte van 1.70m en werd hiermee 2e, hierna had ze speerwerpen waar ze zoals altijd ongenaakbaar was. Yes! Dat waren weer de volle 8 punten.

Meerkampster Danique de Haan had de lastige taak de 800m te lopen in een veld vol specialisten, de stofwolken waren nog niet opgetrokken of ze had het eerste rondje er al op zitten. Ze moest deze razende opening enigszins bekopen in de laatste 200m maar op karakter beet ze door en liep uiteindelijk zeer verdienstelijk. De 2 masters van de groep mochten zich meten met de jongere goden, wat ze uiteindelijk zeer goed afging. Sanne zette een dikke beste prestatie van de afgelopen tijd neer en werd knap 4e.

Irene Kalter moest in deze woestijnachtige omstandigheden onder de brandende zon beginnen aan haar 3000m, ze liep goed haar eigen race en liet zich niet gek maken wat ook te zien was aan het resultaat. Onder deze zelfde omstandigheden liep ook Tessa Poen haar 3000m steeplechase, na af en toe een verfrissende plons in de waterbak te hebben gemaakt racede ze moe maar voldaan richting finish. Lieke van den Brink katapulteerde zichzelf op ver naar een mooie afstand in de 1e sprong en werd hier uiteindelijk prima 4e.

Leonie Glazenborg had op de 1500m een koppige achtervolger maar na flink doorbijten wist ze deze bumperklever netjes af te schudden. Lynn van Zijl zette puike prestaties neer op kogel wat haar een persoonlijk record en een prima notering opleverde. Hierna moest ze hinkstap springen, dit onderdeel nog nooit beoefend hebbende vloog ze fenomenaal over de 11 meter grens.

Ondertussen ging het in de tussenstand zeer goed, de dames stonden de 4e voor de start van de estafettes, dit zou een handhaving in de eredivisie betekenen. Alles wat er nog gedaan moest worden was tot het uiterste gaan en vlammen op die estafettes. Dat deden ze en hoe, na een fantastische prestatie op de 4×100 met moeizame wissels door Megan, Lieke, Jorieke en Lynn kwam de 4x400m met Jorieke, Lieke, Marloes en Emma, alles werd uit de kast getrokken, kelen werden schor geschreeuwd, er werd tot het uiterste gestreden en uiteindelijk kwamen ze als eerste over de finish. Dat niet alleen, de dames zijn vandaag na deze prachtige dag 3e van Nederland geworden!!!

Vorig artikelWeerbericht Moederdag
Volgend artikelMeerdere autobranden in Deventer politie zoekt getuigen
error: Content is beschermd!!!