maandag, 15 april 2024
FOTO: Drtv

Dorpsschool uit Bathmen krijgt les over rioolwater

BATHMEN – Hoe maken we rioolwater schoon zodat we het weer kunnen gebruiken in sloten en rivieren en wat kan wel en wat kan niet door de gootsteen of het toilet gespoeld worden? Daarover ging de excursie die leerlingen van groep 7 van de Dorpsschool uit Bathmen kregen op de rioolwaterzuivering in Deventer. Voorlichters van Waterschap Drents Overijsselse Delta lieten de leerlingen alle stappen van het zuiveren van rioolwater zien en gaven uitgebreid uitleg.

De excursie werd georganiseerd in het kader van de GeoWeek die plaatsvindt van maandag 28 mei t/m vrijdag 1 juni. Tijdens deze week gaan leerlingen tussen de 10 en 15 jaar op expeditie met professionals uit de bodem-, water-, en geo-informatiesector. Door ‘zelf te doen’ ervaren leerlingen de leuke en technische kanten van de vakken aardrijkskunde en geografie. En wie weet zitten de geotechnici van de toekomst er wel tussen.

Twaalfde editie Het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG) organiseert de GeoWeek dit jaar voor de twaalfde keer. Ruim 7.000 leerlingen nemen deel aan een excursie, veldwerk of een bedrijfsbezoek, een recordaantal. De leerlingen gaan aan de slag met het bouwen van dijken, waterbergingen in de stad, veldwerk langs de rivier, duurzaamheid of leren werken met geografische informatiesystemen. (Bron: DRTV)

Vorig artikelHoofdstuk Bekking definitief voorbij
Volgend artikelVVD wil strakke regie invulling Hegius
error: Content is beschermd!!!