Museum Geert Groote Huis presenteert het Lamme van Dieseplein in Virtual Reality
DEVENTER – Natuurlijk hebben archeologen en historici zich in het verleden een beeld gevormd van het Lamme van Dieseplein te Deventer, zoals dat er rond 1500 uitgezien zal hebben. Maar klopte dat beeld wel helemaal? Om een Virtual Reality Experience te kunnen maken van het Lamme van Dieseplein, was het noodzakelijk dat Panoptes Heritage zich eerst in de historie van het plein verdiepte. En daar kwamen een paar prachtige nieuwe inzichten uit. Zo leuk, dat we ze graag met u willen delen tijdens deze expositie.

Vanaf 26 mei in Museum Geert Groote Huis
In de expositie ‘Thuis in het Gemeene Leven’ wordt aandacht besteed aan de gebouwen die rond 1500 op het Lamme van Dieseplein stonden. In die tijd leefden hier de broeders en de zusters van het Gemeene leven, de volgelingen van de Moderne Devotie van Geert Groote. Er was een refter, een ziekenzaal, een kapel en diverse andere gebouwen. Maar hoe zagen deze gebouwen eruit? En hoe werden ze gebruikt?

Met Occulus Rift bril op de gebouwen in
Vanaf nu kunt u met een Oculus Rift bril op (in de Virtual Reality Experience) zien hoe de gebouwen er van buiten en van binnen uitzagen. Maar ook leert u in de expositie meer over hoe een Virtual Reality experience wordt gemaakt en welke nieuwe inzichten het onderzoek van Panoptes over de kloostergebouwen heeft opgeleverd. Daarnaast geven we een inkijkje in het gebruik van de gebouwen aan het begin van de 16e eeuw. Wie leefde waar? En wat deed hij of zij daar?

Expositie met historische bruiklenen
Met behulp van bruiklenen van Deventer Verhaal, de Stads- of Athenaeumbibliotheek, Archeologisch Depot voor Bodemvondsten Overijssel en Archeologie Deventer vertellen we u het verhaal over het Lamme van Dieseplein rond 1500. De expositie duurt tot en met 9 september 2018. De Virtual Reality Experience blijft ook daarna aanwezig in het Museum Geert Groote Huis.

Wanneer te bezoeken
Het Museum Geert Groote Huis is geopend van woensdag tot en met zaterdag, van 11.00 uur tot 17.00 uur. Op zondag openen we om 13.00 uur de deuren en sluiten ze weer om 17.00 uur.
De toegangsprijs is 5,= euro per persoon, inclusief Virtual Reality Experience.

Vorig artikelCoalitie

besprekingen Deventer gestopt

Volgend artikelSwing en luistermuziek in de Muziekkoepel Nering Bögel