dinsdag, 16 april 2024
Foto: Drtv

Gemeente legt nadruk op betaald opruimen

DEVENTER – De gemeente Deventer heeft er voor gekozen om meer te investeren in het opruimen van het zwerfafval aan de IJsseloevers. Circulus-Berkel krijgt 80.000 euro om daar het zwerfafval weg te halen. Dat terwijl er maar 10.000 euro naar extra toezichthouders gaat. Hierdoor legt de gemeente de nadruk op het betaald opruimen van het afval in plaats van het beboeten van afvaldumpers. Wel gaat de gemeente de komende zomer onderzoek doen naar het gedrag van bezoekers om zodoende een beeld te krijgen welke maatregelen gebruikt kunnen worden voor het ongewenste gedrag.

Pop-up inzamelpunt

Een van de extra maatregelen is een Pop-up inzamelpunt waar bezoekers diverse soorten afval kwijt kunnen. Tijdens warme weekenden en vakantieperiodes worden op twee locaties inzamelpunten ingezet. Inmiddels is de eerste geplaatst. De eerste ervaringen zijn positief.

Fietsen

Om de overlast van geparkeerde fietsen bij het IJsselhotel tegen te gaan wordt tijdens enkele warme dagen een proef gedaan met tijdelijke fietsparkeervakken gemaakt met duct tape. Deze zomer moet duidelijk worden welke aanpak het beste werkt.

Inzet vrijwilligers

De afgelopen jaren hebben veel vrijwilligers zich ingezet om de IJsseloevers bij Deventer afvalvrij te houden. De Gemeente waardeert deze inzet enorm, en hoopt dat zij zich ook de komende tijd in willen blijven zetten voor het gebied. (Bron: Drtv)

Vorig artikel2 juni opening Deventer zomerkermis
Volgend artikelOBS Slingerbos op de 83e editie van het Deventer Schoolvoetbal

toernooi

error: Content is beschermd!!!