DEVENTER – Bij een grote verkeerscontrole op de carpoolplaats naast de A1 bij Deventer zijn vanmiddag veertig auto’s in beslag genomen, dertig mensen bekeurd en is ruim 50.000 euro direct contant geïnd. De politie scande, in samenwerking met de Belastingdienst en RDW, zo’n twaalfduizend passanten. Ze schreef uiteindelijk dertig bekeuringen uit voor uiteenlopende zaken, zoals niet kunnen tonen rijbewijs, een snelheidsovertreding of een gebrekkige technische staat van het voertuig.

Via meerdere ANPR-auto’s, die automatisch nummerborden van voorbijrijdende auto’s scannen, werden ook mensen met een openstaande boete of belastingschuld door motorrijders van de weg geplukt. De actie, zo meldde RTV Oost, begon rond 6 uur vanochtend en duurde tot 13 uur.

Vorig artikelDe avondvierdaagse start 14 mei
Volgend artikel30e DAVO Qebble jeugdtoernooi