DEVENTER – Harley heeft donderdagavond een nieuw contract gekregen bij Go Ahead Eagles. De zeearend is al tien jaar de mascotte van de Deventer club die uitkomt in de Jupiler Leaque. Voorafgaand aan alle wedstrijden in Deventer vliegt de zeearend een rondje door het voetbalstadion De Adelaarshorst.

Op transfergebied was het de afgelopen weken nog rustig in en rondom het stadion de adelaarshorst maar de supportersvereniging daarentegen heeft het aflopende contact met mascotte Harley donderdagavond opnieuw met een jaar verlengd: “Wij zijn trots dat wij Harley nog een jaar aan onze club hebben mogen binden en ervaren de samenwerking met valkenier Gerrit Zandvoort en begeleider Marcel Bruggeman al jaren als zeer prettig.”

Stress
Enkele jaren geleden was er wat ophef over de inzet van Harley, volgens de dierenbescherming zou de zeearend in een vol stadion met veel lawaai gestrest kunnen raken.

Jubileum
Aankomend seizoen is een bijzonder jaar voor Harley en Gerrit Zandvoort. Het is het tiende seizoen dat de zeearend onder contract staat bij Go Ahead Eagles.

Vorig artikelBedrijventour 2018 naar Topicus
Volgend artikelStichting Vogeleiland is op zoek naar vrijwilligers