DEVENTER – Begin jaren ’70 van de vorige eeuw sloot de Distilleerderij van W. Th. ten Holder in de Bergstraat,  maar sinds april 2016 wordt er weer gestookt in Deventer! De Wagging Finger Distilleerderij van Erik Molenaar distilleert verschillende soorten Gin en hij is net begonnen met het stoken van eigen Jenevers en Korenwijn. Ook de eerste vaatjes voor toekomstige eigen whisky worden binnenkort gevuld.

Erik benaderd zijn vak als distillateur als een serieus ambacht. Vrijwel alles gaat in eigen beheer en er worden eigentijdse en soms eigenwijze producten gemaakt, klassieke distillaten met tegelijk verrassende experimenten. De Gin’s uit de Deventer Stokerij gooien hoge ogen. Niet alleen verkrijgbaar in Deventer maar inmiddels in het hele land en ook daar buiten.

De doorontwikkeling van de distilleerderij kost tijd en veel geld. Onlangs is extra apparatuur aangeschaft om zelf de granen te kunnen schroten, maishen en vergisten. De kleine 150L distilleerketel is voor het maken van eigen Whisky, Jenever en Korenwijn aan de kleine kant. Een nieuwe grotere ketel staat dan ook hoog op de verlanglijst van Erik. Omdat de terugverdientijd van dranken die eerst jaren op eiken vaten liggen te rijpen zo lang is heeft Molenaar een interessant plan bedacht. Je kunt nu “Patroon van Wagging Finger” worden. Feitelijk schrijf je nu in op een fles die over 3 jaar geleverd gaat worden. Gedurende die 3 jaar wordt je door middel van samples op de hoogte gehouden van de kwaliteitsontwikkeling van jouw drank. Meer informatie over het Patroon worden vind je op www.waggingfinger.com/patroon.

De distilleerderij is op afspraak ook te bezoeken, neem via info@waggingfinger.com contact op.

Vorig artikelSamen Eten in Bathmen bij Cultuurhuus Braakhekke
Volgend artikelPrijswinnaar OVS actie