DEVENTER – In de week van dinsdag 22 tot en met zaterdag 26 mei organiseert de Koninklijke Landmacht de landmachtdagen. Op de doordeweekse dagen staan er militairen voor 1.000 klassen in Nederland. Op zaterdag 26 mei zijn de militairen en hun materieel te zien tijdens publiekspresentaties in 15 grote steden. In Deventer presenteren de Rode Baretten van de luchtmobiele brigade zich. Van 10.00 uur tot 16.00 uur kan je met hen in gesprek gaan en zien wat voor een werk zij doen.

Op het Grote Kerkhof staan de Rode Baretten met materieel tegenover het stadhuis. Ze lopen sociale patrouilles door het centrum en tonen hun voertuigen, wapens en uitrusting. Voor de actieve bezoekers zijn er diverse doe-activiteiten, zoals abseilen en een miniklimtoren.

Op het evenemententerrein net buiten het centrum voeren de Rode Baretten een aantal keer een demonstratie uit met helikopters. Ook daar zijn militairen met materieel aanwezig om te laten zien en vertellen wat de Nederlandse landmacht in huis heeft.

De Landmachtdag in Deventer wordt georganiseerd door militairen van de luchtmobiele brigade uit Schaarsbergen. Deze militairen zijn herkenbaar aan hun opvallende rode baret. De rode baret is het internationale symbool voor luchtlandingseenheden.

Wil je de luchtmobiele brigade en de activiteiten van de Rode Baretten tijdens de landmachtdagen digitaal bekijken? Volg 11 Luchtmobiele Brigade dan op Facebook, Instagram of Twitter.

Vorig artikelZaterdag 19 mei Swingnight Boode Bathmen
Volgend artikelWerkmakelaar-Oost vertelt juiste verhaal