zaterdag, 18 mei 2024
Foto Tilbo

Maarten Pouwels tekent contract bij GAE

DEVENTER – Clubtopscorer van SV Dalfsen Maarten Pouwels tekende vandaag een amateurcontract bij Go Ahead Eagles. De spits was al op proef geweest bij de Deventenaren en maakte daarin een dermate goede indruk dat men overtuigd was van zijn meerwaarde. Niet alleen Maarten gaat in het rood-geel spelen. Ook zijn opa heeft de “kleuren van juweel” gedragen.
Toen Maarten Pouwels zijn opa vertelde over zijn transfer naar Go Ahead Eagles, deed opa prompt een ontboezeming. “Daar heb ik ook nog gespeeld. In 1963 stond ik in de basis tijdens de allereerste Eredivisiewedstrijd.” Vandaag treedt Maarten Pouwels (19) in de voetsporen van zijn opa, Gerrit Borghuis. Pouwels tekent, onder voorbehoud van medische keuring, een eenjarig contract bij Go Ahead Eagles.

Maarten Pouwels is nu nog spits en clubtopscorer van SV Dalfsen, koploper in de 3e Klasse. Met zijn 19 jaar en veertien goals verscheen hij op de radar van meerdere profclubs. Pouwels trainde twee keer mee bij Go Ahead Eagles en speelde evenzoveel testwedstrijden. “Blijkbaar maakte ik een goede indruk, hoewel ik er twee in had kunnen prikken tijdens die wedstrijden”, toont hij zich schuldbewust. “Van de geïnteresseerde clubs werd Go Ahead Eagles het meest concreet. Ze hebben een plan voor me en ik kan aansluiten bij de eerste selectie. Dat gaf de doorslag.”

Pouwels was ook op proef bij FC Twente. Maar koos uiteindelijk voor GA Eagles. “We hebben Maarten aan het werk gezien bij Dalfsen en tijdens de testwedstrijden van vorige maand”, vertelt technisch manager Paul Bosvelt. “We zijn van mening dat er nog veel rek in Maarten zit en zijn erg benieuwd hoe hij zich ontwikkelt wanneer hij op een hoger niveau traint en speelt.”

Vorig artikelDuurzaamheid centraal bij Saxion opleidingen
Volgend artikelLidl Deltaplein breidt uit
error: Content is beschermd!!!