DEVENTER – De Lidl aan het Deltaplein breidt uit. De gemeente verkoopt grond aan de supermarkt, waarmee de supermarkt kan uitbouwen en de indeling van de winkel verbetert. Als dat klaar is, start de bouw van appartementen aan de achterzijde van de supermarkt.

Woningcorporatie Rentree, gemeente Deventer en de ontwikkelcombinatie PHI Vastgoed BV/Nikkels projecten BV hebben overeenstemming bereikt over de uitbreiding van de Lidl op het Deltaplein en de bouw van circa 32 vrije sector huurappartementen.

De Lidl kan door de uitbreiding de winkel vergroten en anders indelen. Er ontstaat binnen de supermarkt onder andere ruimte voor een warme-broodjesafdeling. Lidl is van plan om na de uitbreiding nog zeker 10 jaar in de Rivierenwijk te blijven.

Planning

In april is de aanvraag voor een omgevingsvergunning ingediend. De verbouwing van de Lidl start naar verwachting begin oktober van dit jaar. Medio 2019 wordt gestart met de realisatie van de 32 huurappartementen. Het gebouw krijgt zeven woonlagen.

Lidl heeft daarnaast beloofd om bij te dragen aan het verbeteren van het Deltaplein. Dit gebeurt in overleg met de ondernemers en de aangestelde pleinbeheerder.

Vorig artikelMaarten Pouwels tekent contract bij GAE
Volgend artikelUniek participatie

project in het kader van Deventer 1250 jaar