DEVENTER – Technisch onderwijs, dat is waar het werkbezoek van minister Arie Slob aan Overijssel vandaag om draaide. De minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media was vanochtend op de Technicampus in Deventer en later op scholengemeenschap CSG Het Reggesteyn in Rijssen om te kijken naar het technisch onderwijs.

Slob is op uitnodiging van gedeputeerde Eddy van Hijum naar Overijssel gekomen. De minister is vooral druk met het luisteren naar leerlingen en docenten die hun verhalen over het onderwijs delen. “Prachtig om in mijn eigen provincie naar deze praktijkvoorbeelden te kijken en luisteren”, aldus de minister.

Weinig geschikte mensen

Bedrijven hebben al langere tijd moeite om geschikte technische vakmensen vinden.Dat was de aanleiding voor het bezoek van de minister. Het aantal vacatures in onder meer metaal, installatietechniek en ICT neemt toe.

Vorig artikelStreekmarkt De Oorsprong en opening Creative Store
Volgend artikelDumping vrieskist Diepenveen