DEVENTER – Özcan Akyol is genomineerd voor de Pim Fortuyn Prijs 2018. Dat maakte jurylid Joost Eerdmans zondag bekend bij WNL Op Zondag. “Akyol schrijft al jaren onverbloemd en autonoom over de multiculturele samenleving”, onderbouwt de jury de nominatie van de Deventer schrijver. De Pim Fortuyn Prijs is voor opiniemakers, politici of bestuurders die volop gebruik maken van het vrije woord. Door de jury ‘het gedachtegoed van Pim Fortuyn’ genoemd. Door de hevige kritiek vanuit rechts-extremistische én linkse hoek heeft ‘Eus’ de jury via mail laten weten zich terug te trekken.

Andere genomineerden
De andere drie genomineerden, zo meldt RTV Oost, zijn journaliste Esther Voet, schrijver Theodor Holman, en journalist Yoeri Albrecht. De winnaar wordt op 15 mei bekendgemaakt.

Vorig artikelPaniek in Deventer na brand Talamini-fabriek: ‘Er is geen ijs’
Volgend artikelTelmah, voorstelling door Theatergroep Plusleo