DEVENTER – De voorstelling speelt zich af in het oog van een orkaan. Op een moment in het verleden en in de toekomst waarop het zeewater door storm over de duinen slaat, waterstand zo hoog is door smeltende ijskappen niet meer achter de sluizen wacht, de regen zo onophoudelijk regent dat de rivieren over de dijken stromen. De bewoonde wereld raakt op drift en zoekt plekken om te schuilen.

Op een van die plekken verzamelen zich een groep ontheemden, evacues , drenkelingen. Dicht op elkaar gepakt proberen zij de tijd te doden, in de kleine ruimtes te bewegen, met verhalen te vertellen de troost te vinden, te wachten op wat de volgende stap wordt. Volkomen afhankelijk van de elementen hangt de zin ieders leven aan een zijden draad.

En in het middel tussen die ontredderde mensen, in het oog van de orkaan, is daar het meisje TELMAH.

De intieme voorstelling neemt het publiek letterlijk mee naar dit schuiloord. Waar niemand zich thuis kan voelen, maar wel zoekt naar contact. Door de ruimte zal het publiek zich zeer betrokken voelen en meegenomen worden langs deze mensen en hun verhalen en crisissen en hoop.

De voorstelling is geïnspireerd op vele verhalen en reportages over watersnoden (Zuid-holland ’16, Zeeland ‘53, Bootvluchtelingen Vietnam ’75, Tsunami 2004, Katrina 2005, Egeïsche Zee 560 v. Chr. en 2012- heden). Teksten zijn ontleend aan schrijvers van Shakespeare tot Schierbeek.

Speeldata; 6 7 8 9 en 10 juni.

Duur van de voorstelling 70 minuten.

Concept en regie : Lex Prinzen

Assistentie; Fabian   Pierre

Muziek ; Hans Bruggemans

Spel: Lex Rutgers, Arjen Haayman, Jack Hamstra, Garmene Savekoel, Selena Beltman , Gerida van Gerrevink en Bram van Dam

Vorig artikelÖzcan Akyol bedankt voor Pim Fortuyn Prijs 2018
Volgend artikelColumn: door de ogen van Sonja