DEVENTER – De samenwerkingsgemeente van de Christelijk Gereformeerde Kerk, de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt en de Nederlands Gereformeerde Kerk geeft de stad Deventer een theaterstuk cadeau voor haar 1250 jarige verjaardag. Het komische theaterstuk De Venter is speciaal geschreven voor het 1250-jarig bestaan van de stad Deventer en wordt omschreven als een heerlijk kijkspel voor jong en oud!

Een mysterieuze handelsreiziger laat overal in Deventer zijn sporen na. Bij De Waag en op De Brink, maar ook bij het hypermoderne stadhuis ontmoet hij interessante burgers uit vroeger en later tijd; een trouwe fan van de Eagles, een overijverige ambtenaar en een voorname barones met haar puber-nicht. Het zorgt alles voor de nodige komische situaties. ‘Naar wat ik in mijn mars heb, is iedereen op zoek. Ik verkoop geen praatjes, ik verkoop verhalen’, aldus Leonardo da Ventria alias de Venter.

Het theaterstuk wordt opgevoerd door een amateur-toneelgezelschap met acteurs variërend in leeftijd van 13 tot 71 jaar die allemaal afkomstig zijn uit de Samenwerkingsgemeente in Deventer.

Het toneelgezelschap staat op 16 juni 2018 om 13.00 en 19.30 uur geboekt in de grote zaal van de Deventer Schouwburg. Kaarten voor de theatervoorstelling kosten €18,50 voor volwassenen en €9,50 voor jongeren tot en met 18 jaar en zijn te bestellen op de website van de Deventer Schouwburg.

 

www.deventerschouwburg.nl/programma/de-venter

Vorig artikelMK de Manvan in Cultuurhuus Braakhekke
Volgend artikelSlenteren over Lentebrocante