vrijdag, 24 mei 2024

Schone wandelroutes na Avond4Daagse!

DEVENTER – Van 14 t/m 17 mei vindt in Deventer de 74e editie plaats van de Avond4Daagse. Duizenden wandelaars trekken hun wandelschoenen aan om vier avonden lang zes of elf kilometer te wandelen in Deventer en omgeving. De laatste avond worden de wandelaars vergezeld door verschillende muziekkorpsen en natuurlijk staat burgemeester Andries Heidema de deelnemers op te wachten op het Grote Kerkhof.

De Stichting Avondvierdaagse zet zich dit jaar – ondersteund door de Deventer Schoon Familie in om de wandelroutes brandschoon achter te laten! 

‘Natuurlijk gaan we ervan uit dat de meeste wandelaars hun afval netjes in een prullenbak doen, of meenemen naar huis’, vertelt Nina de Reuver, vrijwilliger bij de Deventer Schoon Familie. ‘Helaas is de realiteit weerbarstiger en ligt er toch de nodige rommel als de stoet voorbij is getrokken. Vrijwilligers van de Stichting Avondvierdaagse lopen daarom als laatste de route en ruimen die rommel op.’  

Ook de elektrische ‘schillenkar’ van de DSF wordt ingezet. Zoveel mogelijk afval wordt gescheiden opgeruimd, want van plastic, metaal en drankpakken kunnen immers bruikbare nieuwe producten worden gemaakt. Op de rustpunten onderweg staat de vrolijke bus van de Deventer Schoon Familie. Daar kan iedereen zijn of haar afval inleveren. 

Vorig artikelSpeelgoedmuseum in Kantongerecht blijkt niet haalbaar
Volgend artikelLange Frans opent Deventer zomerkermis
error: Content is beschermd!!!