DEVENTER – Op zaterdag 2 juni wordt de Deventer Zomerkermis geopend door niemand minder dan Lange Frans, Tonny Leerink en de wethouder Jan Jaap Kolkman. De Deventer Zomerkermis is de grootste en leukste kermis van Oost-Nederland. Maar liefst 70 attracties vullen de monumentale en historische stadspleinen de Brink, het Grote Kerkhof en de Nieuwe Markt.

De kermis heeft voor elk wat wils. Op de vrijdagavond, voor de opening op zaterdag, worden de kermisexploitanten van harte welkom geheten door het college van burgemeester en wethouders.

Programma Zomerkermis

De kermisweek heeft een aantal speciale activiteiten. Op woensdagmiddag is er een kindermiddag. Op vrijdagavond wordt de kermis verlicht door het traditionele vuurwerk. Vanaf de Wellekade kunt u dit vuurwerk goed zien. Op de laatste zondag is er een grote braderie langs de Welle en Onder de Linden.

Vorig artikelSchone wandelroutes na Avond4Daagse!
Volgend artikelSpeciaal concert met benefiet voor Alp d’HuZes