DEVENTER – FitStars organiseert een themabijeenkomst over blessurepreventie. FitStars is een samenwerking van 8 sportverenigingen, Fysiodé en Sportbedrijf Deventer. Het programma enthousiasmeert 50-plussers om verantwoord en met anderen te gaan bewegen. De bijeenkomst is voor 50-plussers die gezond en vitaal willen blijven.
Hoe voorkom je een blessure? Door te bewegen blijf je ook in het dagelijks leven beter belastbaar en minder gevoelig voor een blessure. Hoe werkt deze wisselwerking? Hierover gaat de themabijeenkomst Blessurepreventie, die wordt verzorgt door fysiotherapeuten van Fysiodé. De informatie wordt gecombineerd met voorbeelden uit de praktijk, waardoor de nieuwe kennis direct is toe te passen in het dagelijks leven.
Goed begin is het halve werk
De bijeenkomst is voor alle deelnemers van FitStars en introducees van deelnemers, maar ook voor andere 50-plussers die fit en vitaal willen blijven. Het is tevens een mooi moment om je voor te bereiden op deelname aan het FitStars-programma en een introductie van nieuwe sportaanbod.
Nieuw sportaanbod FitStars
Start op zaterdagochtend 2 juni met een van de twee bijzondere nordic sports, namelijk cross-skaten en klassiek rolskiën of doe vanaf dinsdagochtend 5 juni mee met een variatie aan sport-en beweegactiviteiten bij VV Avior in Schalkhaar. De kosten voor deelname aan een blok van 6 weken/lessen zijn 7,50 euro. Behalve het sportieve element, staat ook het sociale element; elkaar ontmoeten en samen bewegen, centraal.  Meer weten informatie of aanmelden, ga naar: www.fitstars.nl
Eerste resultaten positief 
De resultaten van de eerste FitStars sportprogramma zijn positief. Veel deelnemers blijven bewegen en melden zich aan bij deelnemende sportvereniging of stromen door naar het volgende sportblok.
Aanmelden themabijeenkomst 
De themabijeenkomst blessurepreventie vindt plaats op dinsdagmiddag 29 mei van 12:30 uur tot 13:30 uur op Sportpark Keizerslanden. Deelname is gratis. Aanmelden voor de themabijeenkomst kan via http://www.fitstars.nl.
Vorig artikelDeventer Nieuws zakelijk: de Smulhoek
Volgend artikel26 mei Historisch Festijn Deventer 1250 jaar