Bouw mee aan kartonnen torens tijdens ‘Deventer Op Stelten’
DEVENTER – Speciaal voor Deventer 1250 jaar bouwt de Franse kunstenaar Olivier Grossetête tijdens het internationaal buitentheaterfestival ‘Deventer Op Stelten’ een aantal metershoge torens en objecten van karton. Samen met inwoners en festivalbezoekers worden van karton en plakband twee torens van ruim 20 meter hoog gebouwd én het kerkje van Lebuïnus waarmee Deventer is gesticht. De bouw vindt plaats vanaf 28 juni in de Grote of Lebuinuskerk. De kartonnen bouwwerken gaan tijdens het festival (6-8 juli) op het Grote Kerkhof de hoogte in. Hiervoor zijn 1250 (!) bouwers nodig. Dus geef je op voor dit unieke participatieproject en bouw mee!

1250 bouwers gezocht!
In 2018 bestaat Deventer precies 1250 jaar. Speciaal hiervoor heeft Olivier Grossetête ontwerpen gemaakt van twee torens en een replica van het kerkje van Lebuïnus. Het nabouwen van deze bouwwerken gebeurt samen met inwoners van de gemeente Deventer en omstreken. Met maar liefst 3800 dozen, 750 rollen tape, zonder machines, maar met heel veel helpende handen!

Vanaf donderdag 28 juni zijn er per dagdeel minimaal 30-60 bouwers nodig. Iedereen kan meedoen, van jong tot oud! Je kan individueel meedoen of als groep. Als vereniging, bedrijf, sportteam, familie, met je klas of school, woongroep of hobbyclub. Alles is mogelijk. Tijdens ‘Deventer Op Stelten’ worden de gigantische bouwwerken opgebouwd op het Grote Kerkhof, samen met publiek. Aan het eind van het festival op zondag 8 juli wordt het geheel op feestelijke en indrukwekkende wijze neergehaald.

Dus geef je snel op (individueel of met een groep) via www.deventeropstelten.nl, want vol is vol!

Bouw mee!
Locatie:           Grote of Lebuinuskerk en Grote Kerkhof
Data:               donderdag 28 juni t/m zondag 8 juli 2018
Leeftijd:          9 tot 99 jaar
Voertaal:         Nederlands en Engels
Inschrijven:    www.deventeropstelten.nl  
Voor meer informatie: www.deventeropstelten.nl
Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel, Smurfit Kappa en Deventer 1250.

Vorig artikelLidl Deltaplein breidt uit
Volgend artikelWifisensoren tellen bezoekers binnenstad