donderdag, 29 februari 2024
FOTO: Mark van Aller

Programma Film op de Brink bekend

DEVENTER – Van donderdag 23 tot en met zaterdag 25 augustus tovert filmhuis De Keizer het mooiste plein van Nederland om tot een gratis toegankelijke openlucht bioscoop. Op de Brink in Deventer worden op een groot doek voor De Waag vanaf 21.15 uur de volgende films vertoond:

Op donderdag 23 augustus is het met twee Oscars bekroonde Three Billboards Outside Ebbing, Missouri te zien. C’ est la Vie! Een Franse komedie van de makers van Intouchables wordt op vrijdag 24 augustus vertoond. Op zaterdag 25 augustus wordt Film op de Brink afgesloten met Bankier van het Verzet, De Nederlandse hitfilm van het jaar die deels in Deventer is opgenomen.  

Deze 14e editie van Film op de Brink wordt dit jaar extra bijzonder. In samenwerking met Historisch Centrum Overijssel wordt er iedere avond een korte film vertoond van het bezoek van koningin Juliana aan Deventer in 1958. Deze unieke film geschoten door Alex Roosdorp in kleur laat zien hoe de koningin wordt onthaald door enthousiaste schoolkinderen op het Grote Kerkhof. Wie weet zie jij jezelf terug op groot doek!   

Iedere avond start het programma om 21.15 uur. Kom op tijd want de terrassen en de stoelen op het plein zijn ieder jaar steeds sneller gevuld.  

Op de foto: ‘Bankier van het Verzet’ met acteur Barry Atsma als bankier Walraven.

error: Content is beschermd!!!