donderdag, 29 februari 2024
FOTO: Marieke Bosgoed

Zondag over de Sallandse Bulten

DEVENTER – Sallands Beste Bulten is een toertocht op de fiets vanuit Deventer over 3 afstanden: 130km, 90km en 50km (jeugdafstand).
WSV ‘De Zwaluwen’ uit Deventer organiseert deze door NTFU-erkende toertocht. “Sallands Beste Bulten?” zult u denken, “nooit van gehoord!”. Dat kan kloppen want de jaarlijkse toertocht van WSV De Zwaluwen heette voorheen de Sallandse Heuvelentocht. Een evenement waaraan vele wielrenners goede herinneringen bewaren omdat deze tocht reeds jarenlang op de kalender staat.

Bij de vernieuwde editie van de tocht hebben is ervoor gezorgd het beste te behouden, namelijk de prachtige route met uiteraard als hoogtepunt de Sallandse Heuvelrug. Voor de nieuw naam heft de organisatie zich vooral laten inspireren door het Sallands taalgebruik. Het woord “berg” moet natuurlijk binnen de landsgrenzen sowieso met een korreltje zout worden genomen, ook al heten ze officieel Holterberg, Haarlerberg of Luttenberg, “Heuvel” is een betere omschrijving.

De Sallander echter duidt dat bij voorkeur aan als “bult”. Zo “fietst hij de bult op”, en als het een flinke bult betreft dan noemt hij dat een “beste bult”. Voeg daarbij het gegeven dat de mooiste beklimmingen van Salland in onze tochten zijn opgenomen en de naam “Sallands Beste Bulten” is niet meer dan logisch, zo schrijft de trotse clubsite van ‘De Zwaluwen’.

Maar niet alleen de naam is veranderd: er is ook een nieuwe startlocatie en een extra afstand: de 50 km voor de jeugd!

Startlocatie komende zondag (tussen 08:00 en 10:00 uur)
‘t SCHOOTSVELD, David Wijnveldtweg 4.
Dit is het clubhuis van Kon. UD.

error: Content is beschermd!!!