DEVENTER – In het Deventer Ziekenhuis komen mogelijk Ronald McDonald huiskamers. Dat zijn ruimtes waar ouders samen met een ziek kind zich in huiselijke sfeer kunnen terugtrekken. Ziekenhuis Isala in Zwolle heeft sinds de opening van de nieuwbouw vijf jaar geleden al zo’n kamer. Inmiddels hebben zo’n 43.000 mensen daarvan gebruik gemaakt.

Het bestuur van de stichting Ronald McDonald Huis in Zwolle is in gesprek met de ziekenhuizen van Enschede en Deventer over de komst van de special huiskamers. Deze gesprekken lopen volgens dit bestuur positief. Toch zal het nog wel een jaar duren voordat duidelijk is of de Ronald McDonald huiskamers er komen. Er moet daarvoor ruimte worden gevonden in de ziekenhuizen. En die ruimte is schaars.

Vorig artikelNieuw terras opent in de haven
Volgend artikelZondag over de Sallandse Bulten