DEVENTER – Bij Deventer hoort de rivier de IJssel en bij een rivier horen liederen over schepen, rivieren, het ruime sop en het zeemansleven. Daarom presenteert Artius, Cultuurpodium Keizerlanden een tweetal optredens van Shantykoren.

Zondagmiddag 8 juli

Shantykoor D’ Ieselsingers is een gezellig klein shantykoor uit Deventer en omstreken. Het koor bestaat uit circa 12 zangers en een dirigent. De optredens zijn met life begeleiding met accordeon, dwarsfluit en viool. Op het repertoire staan enkele Nederlandstalige zeemansliederen, maar de nadruk ligt op Ierse, Engelse en Schotse songs.

Aanvang: 14.30 uur

Dinsdagavond 10 juli

Shantykoor: Het Zeebanket

Een bijzonder en redelijk uniek Shantykoor. Want dit koor bestaat volledig uit vrouwen.

Zeebanket is een groep enthousiaste vrouwen die houden van zingen. Dat doen ze over de zee en over de mensen die leefden van de zee. Naast de bekende shanty’s zingen ze ook eigentijdse liederen over de zee. Dit zorgt voor een mooie mix.

Aanvang: 19.30 uur

Beide optredens zijn gratis toegankelijk

Bij mooi weer in de prachtige Binnentuin en anders in de Grote Zaal; ’t Proathuus van Woon- en zorgcentrum Humanitas te Deventer aan de Radboudlaan 1.

Vorig artikelVlooienmarkt in Deventer een groot succes
Volgend artikelBewoners en leerlingen Essenerveld in actie tegen hondenpoep