DEVENTER – Hegeman, de aannemer die filmtheater De Viking in Deventer bouwt, claimt 325.000 euro van de gemeente Deventer. Het bouwbedrijf vindt dat de gemeente verantwoordelijk is voor de extra kosten die het moest maken vanwege vertraging tijdens het bouwen.

Verschillende bouwtekeningen en berekeningen waren volgens Hegeman niet in orde, waardoor het project rond de jaarwisseling vertraging opliep. Dit is aan de gemeente te wijten, zegt Hegeman. De aannemer claimt de extra kosten nu bij de gemeente.

Willem van der Linde, algemeen directeur van Hegeman, zegt open te staan voor een gesprek met de gemeente. “Er is sprake van een verschil in inzicht. Ik ben er van overtuigd dat we er samen uitkomen”, aldus Van der Linde.

Dat verschil van inzicht onderschrijft de gemeente Deventer in een schriftelijke reactie: “De NV heeft deze claim afgewezen, omdat zij van mening is dat de verantwoordelijkheid volgens het contract bij de aannemer ligt, zo meldt RTV Oost

Vorig artikelGAE-verdediger Xandro Schenk naar Sparta
Volgend artikelNieuwe expositie ‘Koken voor Kinderen’ in Speelgoedmuseum