DEVENTER – Xandro Schenk blijft in de eerste divisie voetballen. De 25-jarige verdediger van Go Ahead Eagles verkast naar Sparta, waar hij een verbintenis voor twee seizoenen tekent. Bij de club uit Deventer had hij een aflopend contract.

Schenk, die het afgelopen seizoen aanvoerder was van Go Ahead Eagles, hoopt met Sparta snel terug te keren in de eredivisie: “Na vijfenhalf jaar bij Go Ahead vond ik het tijd voor iets nieuws. Sparta meldde zich, na goede gesprekken kreeg ik een heel fijn gevoel bij de club. Het is mijn bedoeling Sparta’s verblijf in de Eerste Divisie zo kort mogelijk te maken. Op dit moment staat er al een erg goede selectie, waarmee we voor promotie gaan.”

Sparta is blij met de komst van Schenk: “Met Xandro halen we een multifunctionele verdediger in huis die zijn opleiding bij Ajax heeft genoten”, zegt technisch manager Henk van Stee. “Daarnaast heeft hij ervaring opgedaan in de Eredivisie en Eerste Divisie. Met Go Ahead Eagles promoveerde hij al twee keer en met Sparta gaan we aan een derde keer werken.”

Schenk is in twee jaar tijd al de derde centrale verdediger die Sparta overneemt van Go Ahead Eagles. Bart Vriends en Sander Fischer gingen hem voor.

Vorig artikelAanmelden Burendag 2018 geopend
Volgend artikelAannemer claimt 325.000 euro van gemeente Deventer