DEVENTER – Maar liefst vierduizend kartonnen dozen worden in elkaar gezet om twee torens van 25 meter hoogte te bouwen op het Grote Kerkhof in Deventer. Het gaat om de twee torens van de Grote of Lebuïnuskerk zoals oorspronkelijk bedoeld, nadat de monnik Lebuïnus in eerste instantie een klein kerkje bouwde. De huidige kerk heeft één grote toren.

Vrijwilligers

In de Lebuïnuskerk zijn vandaag vrijwilligers begonnen met het in elkaar zetten van de dozen. Volgende week donderdag gaat het materiaal naar buiten om tot torens opgebouwd te worden. “Geweldig dat al die mensen helpen”, zegt Anjo de Bont van het VVV Evenementenbureau. “In totaal zijn het 1250 mensen die een bijdrage leveren.” Tijdens Deventer Op Stelten is het kunstwerk van de Franse kunstenaar Olivier Grossetete te bewonderen.

Vorig artikelZwembadje Rode Dorp moet nu ook weg uit voortuintjes
Volgend artikelWeerbericht zaterdag