DEVENTER – Woningcorporatie Rentree heeft bewoners van de Landstraat gesommeerd het zwembad uit de voortuin te verwijderen. De bewoners hadden het zwembadje daar neergezet nadat de gemeente niet langer toestond dat het bad op de openbare weg stond. Het zwembadje staat nu op privéterrein, maar dat mag dus ook niet.

Bizar
“Dit is bizar”, zegt eigenaar Wesley de Vries van het badje. “We dachten dat er een oplossing was, maar nu dit… Wij zijn vorige week bij Rentree geweest, maar de persoon die er over gaat was er niet. We zijn niet van plan het badje opnieuw te verplaatsen, het blijft mooi staan.”

De Vries kreeg gisteren de brief van Rentree. Daarin staat dat het badje te dicht bij de gevels staat en mogelijk schade aan de huizen kan veroorzaken. De corporatie wil dat de bewoners het weghalen en een hekje en muurtje herstellen. Rentree stelt in de brief ook dat er geen toestemming is gegeven voor plaatsing in de voortuintjes, dat de situatie onveilig is en dat het badje voor vrijdag 6 juli weggehaald moet zijn.

Zwembadprijs te hoog
De PvdA in Deventer heeft inmiddels vragen aan het college van burgemeester en wethouders gesteld over de problematiek met kleine zwembadjes. “We willen dat de gemeente kijkt hoe de entreeprijs voor de openbare zwembaden in Deventer omlaag kan. Voor veel kinderen en hun ouders is die prijs veel te hoog. Het zwembadje hier in het Rode Dorp maakt duidelijk dat er ook bij mensen met minder geld behoefte is aan zwemmen.” (Bron RTV Oost)

Vorig artikelHappy tosti Deventer officieel geopend
Volgend artikelBouw reusachtige kartonnen torens begonnen in kader van Deventer 1250 jaar