maandag, 27 mei 2024

Dertig jarige Bathmense kunstmarkt zo fris als een hoentje

BATHMEN – De inschrijving voor een plaats op de Kunstmarkt op 1 september in Bathmen is gesloten, dus is het tijd voor de Kunstmarktcommissie de tussenbalans op te maken. Het was eigenlijk weer een run op de standplaatsen, er waren opnieuw veel meer liefhebbers dan er plekken zijn.

De organisatie kon dus opnieuw kritisch zijn om de kwaliteit te kunnen blijven bieden die van de Bathmense Kunstmarkt een blijvertje maakt. Coördinator van de Kunstmarktcommissie Wendela Aspeslagh: ,,Ook na 30 jaar mag de Kunstmarkt niet te voorspelbaar worden en verrassingen blijven bieden, dus willen we elk jaar nieuwe kunstenaars een kans geven en moeten kunstenaars die een aantal jaren bij ons een plaatsje hadden, afhaken.

Dat proces ging eigenlijk weer vanzelf en zo zal bijna de helft van de circa 80 kunstenaars die we een stand kunnen geven, nieuw zijn. Ze moeten daarvoor natuurlijk wel aan onze standaarden voldoen.’’ De kunstenaars komen uit het hele landsommigen ook weer uit het buitenland. Eén van de sterke punten van de Bathmense Kunstmarkt, de grote variëteit in meer dan 10 verschillende kunstdisciplines van keramiek, schilderkunst, glas, fotografie tot sieraden en tassen aan toe zal ook dit keer zeker weer zichtbaar zijn. 

De grote trekker in het Cultuurhuus zal de prachtige videokunst van Ewout  van Roon uit Eefde zijn, die zijn prachtige zogenaamde videoschilderijen zal laten zien. Dit onder begeleiding van het welluidende gitaarspel van David Wurczel

Vorig artikelSenioren kunnen zich laten verzorgen op verwenmiddag
Volgend artikelAction opent winkel winkelcentrum Colmschate
error: Content is beschermd!!!