DEVENTER – Maandagavond 9 juli organiseert De Groene Loper een fietsexcursie langs groene buurtinitiatieven in Deventer. De fietstocht start om 19:30 bij educatief natuur- en milieucentrum de Ulebelt en eindigt om 21:30, onder het genot van een drankje, op een van de terrassen in de Deventer binnenstad. Iedereen die interesse heeft in een groene buurt is welkom om mee te fietsen. De excursie is gratis. Wel graag even aanmelden via info@groeneloperdeventer.nl.

Vanaf de Ulebelt gaat de fietstocht onder andere langs een aantal nieuwe groene buurtinitiatieven, zoals het Tiny Forest in het Gooikerspark, het ‘Landje van Niets’ in de Vijfhoek en de natuurspeelplek aan de Wilgweg in Colmschate-Zuid. Maar we gaan ook langs al langer bestaande groene buurtinitiatieven zoals de Molentuin in Voorstad, het spoortuintje en de Plantweerdtuin in Zandweerd. En natuurlijk gaan we even kijken bij het nieuwe groen voor het oude postkantoor aan de Nieuwstraat.

Groene Loper Deventer 
De Groene Loper Deventer is een project van IVN Overijssel en de Ulebelt waarbij bestaande buurtinitiatieven in het groen met elkaar verbonden worden, zodat zoveel mogelijk mensen in aanraking komen met de natuur dicht bij huis.

Vorig artikel‘Zwerfgoedwandeling’ nu met ‘pratende’ app
Volgend artikelAlle Deventenaren zijn uitgenodigd om afscheid te nemen van Andries Heidema