DEVENTER – De VVV-Deventer heeft samen met Deventenaar Frank van Unen een handige tool ontwikkeld om het 1250-jarige Deventer te ontdekken. Vanaf 1 juli is een speciale app voor stadswandelingen te downloaden. Daarmee kunnen gebruikers de oude binnenstad verkennen terwijl de app commentaar geeft.

Willekeurig

Frank van Unen: “Je kunt daarmee willekeurig door de stad lopen en als je in de buurt van iets interessants komt, geeft je telefoon een signaal. Een damesstem vertelt je wat er precies op die plek te beleven is.”

Zo begint de app spontaan te werken als je op de Brink staat. Het historische kader van het stadsplein wordt haarfijn uit de doeken gedaan. Loop je naar de Waag, dan volgt er uitleg over dit historische pand. “Je kunt hiermee dus kriskras door de stad lopen om alles te weten te komen. Vandaar de naam zwerfgoed.” (Bron RTV Oost)

Vorig artikelPop-up strandtent Piknik mag toch nog een jaar door
Volgend artikelFietsexcursie langs groene buurtinitiatieven