dinsdag, 16 juli 2024

Groot internationaal kanopolotoernooi in Deventer op 30 juni-1 juli

DEVENTER – Voor de zevende keer organiseert de Deventer Kano Vereniging het internationaal kanopolotoernooi. Op 30 juni en 1 juli a.s. komen wederom vele kanopolotoppers naar Deventer.

Het toernooi wordt gespeeld op drie velden in hoofd- en eerste klasse, vele teams hebben zich ingeschreven. Per klasse strijden maximaal 16 teams om de eerste plaats. Deelnemers komen dit jaar uit België, Denemarken, Duitsland, Groot-Brittannië, en Nederland. Wederom mogen we weer vele top teams uit Europa in Deventer verwelkomen en daarmee beloofd het een spectaculair kanopolo weekend te worden.

DKV komt aan de start met 2 teams; haar jaren aan de top staande Hoofdklasse team (8x Europees kampioen, 13x Nederlands kampioen). Het eerste klasse team bestaat uit oud-hoofdklasse spelers en talentvolle recreanten.

De wedstrijden worden gevaren in de Cebecohaven bij de Deventer Kano Vereniging op 3 speelvelden op zaterdag 30 juni van 8 tot 20 uur en op zondag van 9 tot 16.30 uur. De finales op zondag 1 juli worden gespeeld tussen 15 uur en 16.30. Bezoekers zijn beide dagen welkom  bij de wedstrijden op het terrein van DKV, einde Gashavenstraat (afslag na de sluis richting Zutphen).

Het toernooi levert spectaculaire wedstrijden en 24 uur per dag gezelligheid, met meer dan 32 deelnemende teams en zo’n 200 spelers. We verwachten een even gezellig toernooi, mede door de inzet van de vele vrijwilligers van DKV.

Kanopolo is een spel dat gespeeld wordt met kleine wendbare kano’s op een veld van 23 bij 35 meter. Het doel hangt 2 meter boven het water. De bal mag gespeeld worden met de hand en met de peddel. Elk team speelt met 5 spelers (max. 3 wissels). Een wedstrijd duurt 2 x 10 minuten. De wedstrijden zijn snel, dynamisch en op het hoogste niveau zeker spectaculair.

Meer informatie over het kanopolotoernooi vind je op: www.canoepolodeventer.nl

en op www.deventerkanovereniging.nl meer over de Deventer Kanovereniging (DKV)

Meer over kanopolo: http://kano.watersporters.nl/kanopolo/

Vorig artikelDeventer schakelt ganzenfluisteraar in om overlast tegen te gaan
Volgend artikelMedia-ophef rondom uitzending @drtvsport
error: Content is beschermd!!!