dinsdag, 28 mei 2024

Media-ophef rondom uitzending @drtvsport

DEVENTER – Het nieuws platform DrtvSport zond zondagmiddag live de play-off finale uit tussen ZVV’56 en IJsselstreek. Daarin was een opstoot te zien welke later door andere media werd uitgezonden.

Het voltrok zich allemaal op het kleine sportpark van de thuisclub ZVV’56 aan de Schoonbroeksweg in Apeldoorn. De wedstrijd was tot in de blessuretijd gevorderd toen een stevige overtreding van een IJsselstreek speler aanleiding was voor een speler van ZVV’56 om het veld weer in te gaan. Deze speler was enkele minuten daarvoor met een rode kaart van het veld verwijderd door de scheidsrechter.

“Het ging allemaal heel snel”, verteld een ooggetuige. “Gespannen spelers duwden en trokken aan elkaar, publiek bemoeide zich er mee zodat de situatie onoverzichtelijk werd”. De stand was op dat ogenblik 3-2 voor ZVV dat zich met 10 man terug geknokt had van een 1-2 achterstand in een aantrekkelijke tweede helft.

De ZVV speler die zich weer op het veld meldde werkte als een rode doek voor de 21 gespannen spelers en de leiding. Het merendeel was druk in de weer om iedereen uit elkaar te halen terwijl de aanstichter de kleedkamer in vluchtte. Vervolgens kon voorkomen worden dat publiek zich kon melden in diezelfde kleedkamer.

De situatie koelde aansluitend snel weer af, maar scheidsrechter Khalifa uit Arnhem voelde zich genoodzaakt een afkoelingsperiode in te lassen. Een klein kwartier later hervatte hij het duel weer, zonder een straf uit te delen. Klaarblijkelijk had de leidsman niets onrechtmatigs waar kunnen nemen. In de extra tijd wist IJsselstreek de gelijkmaker te scoren waardoor het een verlenging afdwong.

In die extra tijd verschenen er politieauto’s achter het complex en waren meerdere agenten zichtbaar, en politiehonden hoorbaar, op en rondom het complex. Ook cirkelde er een helikopter op enige afstand boven de het aangrenzende industrieterrein, omstanders meenden waar te nemen dat het om een politiehelikopter ging. In de extra tijd won ZVV’56 met 6-5 van IJsselstreek (zie verslag onder de tekst).

Ook politie vanuit Deventer assisteerden de Apeldoornse orde handhavers op de bewolkte Vaderdag in Apeldoorn. De situatie in en rondom het veld was al weer bekoeld en het duel is verder zonder problemen uitgespeeld. De thuisclub handhaaft zich voor de vierde klasse met de behaalde overwinning.

De ophef in de media ontstond enige uren later toen nieuwskanalen als RTV Oost de beelden (ongevraagd) gingen gebruiken van DrtvSport. Het sportplatform van DeventerRTV had het gehele duel live uitgezonden op Facebook en daarmee was ook het opstootje zichtbaar in beeld. De beelden van de rechtmatige eigenaren (@DrtvSport) zijn via hun Facebookpagina te zien. Het opstootje is waarneembaar vanaf minuut 41:30.

LINK BEELDEN, het gebruik en/of verspreiding van deze beelden is niet toegestaan zonder uitdrukkelijke toestemming van de rechtmatige eigenaar. Beelden zijn gemaakt door eindredacteur Erik van Luttikhuizen van DrtvSport, het sportplatform van @DeventerRTV

Het is onduidelijk of de KNVB maatregelen gaat nemen naar aanleiding van het tijdelijk staken van deze finale wedstrijd.

Vorig artikelGroot internationaal kanopolotoernooi in Deventer op 30 juni-1 juli
Volgend artikelColumn Sonja: Maatjes
error: Content is beschermd!!!