DEVENTER – Onder het motto “De Nieuwstraat bloeit weer!” zal op zaterdag 30 juni van 13:00 t/m 17:00 uur het Nieuw Straat Festival plaatsvinden. Met live muziek, living statues, diverse kraampjes met leuke acties voor alle leeftijden en lekkere hapjes en gratis softijs voor de kinderen!

“De Nieuwstraat bloeit weer”; letterlijk, vanwege de komst van een bloeiende tuin voor het voormalige Postkantoor, de gezellige geveltuintjes, plantenkorven en “hanging baskets” vol bloemen. Maar zeker ook figuurlijk; nieuwe, opbloeiende winkels en ondernemingen in de straat die de Nieuwstraat nog leuker en aantrekkelijker maken!

Opening
Gedeputeerde van de Provincie Overijssel Monique van Haaf zal samen met wethouder Jan Jaap Kolkman de opening verzorgen om 13:00uur bij het oude Postkantoor. Daarmee begint tevens de act met Living Statues van de groep “De Verwondering” welke de gehele middag door de Nieuwstraat te zien zal zijn.

Live muziek
Geniet gratis van de fijne, diverse live-muziek: de formatie Black Star Foundation brengt vanaf 13:00uur drie en half uur (!) heerlijke reggae met DJ Den-Den en MC Michelle, zangeressen Leah Rosier en Robina Souiljee en live melodica door producer Asher-E op het podium. Maar ook verder door de Nieuwstraat zullen bezoekers fijne soul en pop door Robin Yerah, nederpopliedjes door “De Reisgenoot” (Maarten van Veen) kunnen beluisteren evenals de aanstekelijke nummers gebracht door singer songwriter Paco Plumtrek (Henk Lammers) en prachtige wereldmuziek door Yaya Samake.

Zie ook: https://www.facebook.com/events/177585909612460/

Vorig artikelGemeente moet snel schoolruimte vinden
Volgend artikelWethouder Kolkman overleeft motie van wantrouwen