DEVENTER – In de Muziekkoepel Nering Bögel geeft op zondag 1 juli het harmonieorkest van Muziekvereniging Eendracht een openluchtconcert. De dertig muzikanten, in de leeftijd van 8 tot ruim 65 jaar, zullen net in de koepel passen. Dirigent Wim de vries is de inspirerend leider van het orkest. Bij hem gaat plezier maken in het samenspel altijd voorop. Leuk om te zien en te horen voor jong en oud.

 De dirigent betrekt altijd de leden bij de samenstelling van het repertoire en dat is herkenbaar in de uitvoering. Daarbij wordt rekening gehouden met het publiek dat zij met hun optredens willen plezieren. Zo ontstaat er een gevarieerd repertoire dat gaat van lichte concertwerken en concertmarsen tot bigband, jazz en popmuziek. Het is aardig om te weten dat Eendracht bij het inspelen vaak gebruik maakt van Bach koralen.

Eendracht heeft naast dit harmonieorkest ook nog een Startorkest en een Opleidingsorkest. Voor beginnende muzikanten dus een mooie gelegenheid eens kennis te maken met de diversiteit aan muziekinstrumenten en mogelijkheden om zelf ook muziek te maken.

 De wekelijkse gratis zondagmiddagconcerten zijn van 14.30 tot 16.30 uur. Neem gerust je picknickmandje mee. Tevens zijn er versnaperingen verkrijgbaar bij de kiosk en in het park is een toiletgelegenheid. Meer info: www.muziekkoepelneringbogel.nl.

Vorig artikelBrasserie ’t Zusje geopend in Boreelkazerne
Volgend artikelNieuwe shirts Go Ahead Eagles bekend