DEVENTER – Vanaf vrijdag 22 juni is de negentiende vestiging van ’t Zusje geopend in Winkelcentrum Boreel. In de Boreelkazerne heeft ’t Zusje op de begane grond en eerste verdieping in totaal 650 m2 in gebruik en buiten komt er een terras in de Kazernetuin. De locatie is bewust gekozen, want ’t Zusje heeft overal in Nederland een vestigingsvoorkeur voor karakteristieke panden en dan in steden met rond de zestig- tot zeventigduizend inwoners. En dat paste bij de Boreelkazerne, immers een rijksmonument. “Er waren verschillende locaties in beeld, eerst in de provincies Utrecht en Gelderland en daarna ook Overijssel. Vooral de plek, het karakter van Deventer en de hartelijke ontvangst hebben ons heel snel over de streep getrokken om voor deze locatie te kiezen”, aldus vader en zoon Van de Boom, oorspronkelijk uit Amersfoort afkomstig. Het concept achter franchiseketen Brasserie ’t Zusje komt oorspronkelijk uit het Brabantse Uden. En is daarna als een olievlek over Nederland uitgewaaierd. Zoon Marc van de Boom: “Gasten van ’t Zusje kunnen ongedwongen en avondvullend bourgondisch genieten, in een huiselijke sfeer, van de vele kleine gerechtjes uit de Nederlandse en Franse keuken.”

Avondvullend, waarbij de gast per ronde twee gerechtjes kiest uit een heel breed assortiment. Het aantal rondes is onbeperkt en men betaalt een vast bedrag. Wilfried van de Boom vult aan: “Zoals je ziet, hangen op beide verdiepingen vele klokken, maar die staan allemaal stil. De tijd staat even stil, niemand hoeft snel weg, niemand hoeft de tijd in de gaten te houden.” De beslissing voor de Boreelkazerne werd november vorig jaar genomen. Daarna werden maandenlang de handen stevig uit de mouwen gestoken. Met ondersteuning vanuit de franchisegever gingen architecten en interieurmensen aan de slag om ook deze vestiging dezelfde uitstraling als de andere locaties te geven. Met een lokaal tintje erbovenop, want iedere franchisenemer is natuurlijk ook ondernemer binnen de keten. Wilfried: “Die samenwerking vanuit de franchisegever is zo welkom, want je weet exact wat je aan elkaar hebt.” De laatste maand zijn vader en zoon Van de Boom druk geweest met de afronding van alle vergunningen en andere papierwinkel. En er is veel tijd gestoken in het aannemen van keuken- en bedienend personeel. “Er staat een hecht team klaar om de gasten te ontvangen. “ (Door: Rick Otten)

Vorig artikelBijzondere ontmoeting in Synagoge Deventer
Volgend artikelMuziekvereniging Eendracht in Worpplantsoen