DEVENTER – Woensdagavond 6 juni trad het Deventer Dékoor op in Coffeebar Haven Oost in het Koffiedok. Voorheen was hier Berg-o-tool gevestigd ofwel daarvoor Berg Staal genoemd. Een werkelijk fantastisch voorgeschoteld programma, geïnspireerd op het thema “Deventer 1250 jaar”, stad aan de IJssel. De rivier, de belevingswereld van het water, Jan Pieterszoon Sweelinck. Vooraf was er heerlijke bijzondere koffie, er heerste een huiselijke sfeer in de duurzame, sfeervolle en moderne opgeknapte loods waarvan de muren zorgvuldig zijn gerestaureerd. Het koor bezong allerlei associaties die het water (de IJssel) oproept, zoals zingeving, liefde, de verwondering voor de natuur en de mystieke kracht ervan.

Jan Pieterszoon Sweelinck (geboren in Deventer) stak van wal, gevolgd door sfeervolle composities van Monteverdi, Hindemith, Whitacre en Gjeilo. De prachtige tussendoorverteller – tevens stemacteur/voice-over – Gerard Meijerink reisde mee met verhalen en toepasselijke gedichten. Ook dit keer was de muzikale leiding van het succesvolle koor “Dékoor” in handen van de perfecte dirigent Joost Hekel. Nadien was er alle ruimte om te genieten van een alcoholvrije versnapering. Kortom, een zeer succesvolle warme zomeravond, terwijl het eigenlijk nog steeds lente is.

Vorig artikelOpen Dag zelfoogsttuin De Nieuwe Akker
Volgend artikelOnvergetelijke avond Deventer op Stelten