SCHALKHAAR – Zelfoogsttuin De Nieuwe Akker houdt op zondag 24 juni van 14.00 tot 17.00 uur open dag. Kom kijken op deze makkelijke moestuin, waar je groente kunt oogsten zonder het tuinwerk te hoeven doen. Verse biologische groente smaakt zoveel beter! Kijk voor het gehele programma op www.nieuweakker.nl

Zelf groente oogsten: vers, lokaal, biologisch
Maak kennis met De Nieuwe Akker, de moestuin met smakelijke biologische seizoengroente, kruiden en kleinfruit, waar je zelf oogst, maar niet het (onderhouds)werk hoeft te doen. Dat doet de tuinder voor je! Je hebt invloed op wat er geteeld wordt. Je geniet van het uitzicht en de geluiden van het platteland. Neem gerust de kinderen mee: als ze zelf oogsten, willen ze groente dolgraag eten! Je vindt de zelfoogsttuin vlakbij huis: tussen Schalkhaar en de Vijfhoek, aan het Overijssels kanaal.

Activiteiten op de open dag
Jan-Jaap Scholten, de tuinder, geeft rondleidingen en een kijkje in de bodem van de tuin. Ervaar hoe het is om zelf groente te oogsten voor 5 euro. Proef de biologische wijnen van Zicave. De imker vertelt over de bijen die een goed leven hebben op De Nieuwe Akker.

Informatie
Wat: Zelfoogsttuin De Nieuwe Akker – Open Dag
Wanneer: zondag 24 juni van 14.00 – 17.00 uur
Waar: Lobbertsweg 1a, Schalkhaar
Wie: Jan-Jaap Scholten, tuinder, 06-30882408

Vorig artikelWerkmakelaar Oost failliet verklaard
Volgend artikelOptreden Dékoor; geïnspireerd op het thema “Deventer 1250 jaar”