DEVENTER – Happy Life is hét nieuwe online platform dat op een speelse manier gezond gedrag bij kinderen stimuleert. De landelijke lancering vindt plaats op 13 juni om 14.30 uur tijdens de Nationale Buitenspeeldag. Gastheer is Pieter van den Hoogenband, groot fan van Happy Life. “Met Happy Life breng je kinderen op een leuke manier in aanraking met sport en laat je ze meer bewegen.” Dit wilt u echt niet missen!

Een kwart van alle kinderen brengt dagelijks drie uur of meer door achter het scherm. Happy Life buigt deze inactiviteit om naar activiteit en laat gamende kinderen spelenderwijs fysiek meer bewegen. Happy Life is gekoppeld aan een app met stappenteller. Door fysieke beweging en opdrachten rondom maatschappelijke thema’s kunnen kinderen verder komen in het spel.

Boodschappen voor kinderen in platform
Met online platform Happy Life is er nu één communicatiekanaal beschikbaar waarmee alle kinderen bereikt kunnen worden. Ideaal dus voor organisaties die een boodschap onder de aandacht van kinderen willen brengen. Provincie Overijssel en welzijnsorganisatie Raster laten 13 juni zien hoe zij in Happy Life aandacht vragen voor fietsveiligheid en sociale kwaliteit.

Wie wordt de 1e Happy Life burgemeester?
Burgemeester van Deventer, Andries Heidema beëdigd 13 juni persoonlijk de eerste digitale burgemeester van de online community. Want ook een digitale stad heeft natuurlijk een 1e burger nodig. Ook de andere kinderfunctionarissen, zoals politie, wethouder en wijkmanager, worden deze middag officieel benoemd. Hiernaast kunt u zelf ervaren met de Happy Games en VR demo’s hoe kinderen door de game Happy Life spelenderwijs gezonde keuzes maken.

Vorig artikelColumn Marcel Schoemaker: Oliebollen
Volgend artikelSenioren kunnen zich laten verzorgen op verwenmiddag