DEVENTER – Verdeeld over 22 Sallandse organisaties werd afgelopen woensdag, 20 juni, voor € 76.190,- aan cheques uitgereikt van het Rabobank Salland Coöperatiefonds. Eerder dit jaar werd € 42.015,- verdeeld. In het najaar is er nog een Coöperatiefondsbijeenkomst gepland. In 2017 gaf Rabobank Salland via het Coöperatiefonds ruim € 197.600,- terug aan Salland.

Directievoorzitter Ed den Besten: ‘Met een eenmalige bijdrage uit het Coöperatiefonds ondersteunen we uiteenlopende initiatieven die bijdragen aan projecten waarvan veel inwoners van Salland kunnen profiteren. Als Rabobank Salland dragen we ook op deze manier graag bij aan verbetering van de omgeving waarin we met zijn allen leven. Via het Coöperatiefonds laten we daarom jaarlijks een deel van onze winst terugvloeien in die samenleving. Ook nu weer vond ik het mooi om de diversiteit aan lokale projecten te zien waaraan een bijdrage is toegekend. De zeggenschap over eventuele toekenning van een bijdrage en de hoogte van de verschillende donaties hebben we bij een commissie gelegd die is samengesteld uit leden van onze ledenraad. Allemaal inwoners van de regio die weten wat goed is voor de omgeving waarin zij graag leven.’

Organisaties die een Coöperatiefondsbijdrage ontvangen:
• Stichting Sint Nicolaaskerk Wijhe Aanschaf vleugel
• De Kidshuiskamer Deventer Aanschaf diverse (spel)materialen
• Stichting Leergeld Salland Implementatie AVG-proof software
• Deventer Tafel Tennis Club Project Zonnepanelen clubhuis
• De Bibliotheek Deventer Project erfgoed in de Bibliotheek
• Tafeltennisvereniging Olst Nieuwe speeltafel + vloerrenovatie
• icb Wereldwijzer Okkenbroek Renovatie speelplein
• Werkgroep AED in Vijfde Hoek Aanschaf AED
• Vereniging Plaatselijk Belang Herxen Bijenlint Herxen
• Vrienden van ’t Dijkhuis Bathmen Aanschaf rolstoelbus
• Het Theaterschip Deventer Licht en geluid theaterzaal
• Scouting Albaldah Haarle Nieuw clubgebouw
• Stichting Erfgoed Lebuïnuskerk Verlichtingsproject sprankeling Lebuïnuskerk
• Fonds Gehandicaptensport Project (S)Cool(s) on wheels op scholen in Heeten en Luttenberg
• Etty Hillesum Centrum Deventer Verbouwen tot laboratorium van de samenleving
• Tennisclub Heeten LED veldverlichting
• OWsome bikers Olst-Wijhe Aanschaf onderhoudmiddelen voor MTB-route
• Kynologenclub Deventer eo Aanleg parkeerplaats
• Heeten Sport Beach accommodatie
• Het Wooldhuis Heino Luchtzuiverende planten
• Stichting Deventer Stadsstrand Inrichten strand voor recreatief gebruik
• Carnavalsvereniging Iesselzotten Olst Podiumzeil dansgardefestival

In het najaar komt de Commissie Coöperatiefonds weer bij elkaar om ingediende aanvragen te beoordelen. Met een bijdrage van het Coöperatiefonds ondersteunt Rabobank Salland investeringen, waarvan een groot deel van de samenleving kan profiteren. Heeft of kent u ook zo’n initiatief? Kijk dan eens bij ‘Sponsoring en Rabofondsen’ op de website rabobank.nl/salland hoe u een aanvraag kunt indienen.

Vorig artikelToppers van sportiefoost.nl gaan naar WK Inline skaten
Volgend artikelThoma Post Makelaars best verkopende kantoor van Oost Nederland!