DEVENTER – Commissaris van de Koning Boele Staal stelt de heer Ron König uit Arnhem aan als waarnemend burgemeester van Deventer. Ron König wordt binnenkort door de Commissaris van de Koning op het provinciehuis beëdigd en begint op 11 juli met zijn werkzaamheden als waarnemend burgemeester.

Waarnemend burgemeester

De burgemeestersfunctie is vacant vanwege het vertrek van huidig burgemeester Andries Heidema. Hij is per 11 juli benoemd als Commissaris van de Koning in Overijssel. Om de continuïteit van bestuur te waarborgen heeft Commissaris van de Koning Boele Staal besloten een waarnemend burgemeester aan te stellen voor de periode dat de functie vacant is. Dit is naar verwachting tot begin 2019. Een besluit dat in goed overleg met vertegenwoordigers van de gemeenteraadsfracties en het College van burgemeester en wethouders van Deventer tot stand is gekomen. Na de zomer start de procedure om tot een nieuwe Kroonbenoemde burgemeester te komen in Deventer.

Achtergrond König 

Ron König (1964, Doesburg) wordt getypeerd als een verbindend en inspirerend bestuurder die in staat is complexe dossiers succesvol af te ronden, en die enthousiasme en energie uitstraalt. Hij heeft brede ervaring in het openbaar bestuur. Hij was voor D66 zowel wethouder in Rheden als de afgelopen jaren ook in Arnhem. König begon zijn loopbaan als organisatieadviseur en interim manager, onder andere bij Twynstra Gudde. Het accent lag daar op openbare orde en veiligheid, en crisisbeheersing. Hij studeerde politicologie aan de Universiteit van Amsterdam.

Vorig artikelSpeel je fit met de app Happy Life van Sportbedrijf Deventer
Volgend artikelStadspenning Deventer voor Hans Grotenhuis